Kuurupiilo alkaa!

Viides romaanini Kuurupiilon anatomia (Atena 2023) tuli painosta ja saapui lähetin tuomana ovelleni tänään 10.8. noin kello 10. Tuomo Parikan kansi on varsin hieno. M-kirjain viittaa päähenkilöön, ja taustalla näkyy poispäin kävelevä irokeesipäinen hahmo (kirjassa on mukana punk-juttujakin) sekä profiili, joka kuuluu päähenkilölle.

Itse romaania en osaa arvioida eikä se minun tehtäväni enää olekaan – tein parhaani, loistavan kustannustoimittajan tuella, mutta olisihan tätäkin kirjaa varmasti voinut vielä muutaman vuoden ajan hioa (kuuden vuoden ajan sitä nakuttelin, monia kohtia yhtä uudestaan, editoiden ja karsien ja tarinaa muokaten, olen aika hidas kirjoittaja, ja kun romaanin viimeiset sanat ovat sivulla 572, voidaan todeta että aika piiiiiiiitkä kirja tästä tuli, vaikka yritin kovasti paisuvia tarinalinjoja suitsia matkan varrella; sellaisen kanssa saa painia aika pitkään ja ankarasti ennen kuin sen saa edes jollain tapaa selätettyä…).

Lukijoita, kritiikkejä, käännöksiä ja ties mitä tässä odotellessa…

Tässä maistiaisiksi romaanin ensimmäinen sivu – tästä heräämisestä alkaa tarinan kahden keskeisen henkilön välinen merkillinen ja kohtalokas leikki, marsilaiseksi kuurupiiloksi kutsuttu:

Romaani sijoittuu suurelta osin 80-lukulaisiin punk-piireihin (tosin marrasvirtalainen skene kulkee tässä asiassa omia polkujaan), ja tästä syystä musiikki ja erityisesti punk-musiikki on tarinassa tärkeässä osassa. Kirjan tunnelmiin pääsee ehkä sisään paremmin kuuntelemalla laatimaani soittolistaa. Se sisältää kaikki oikeasti olemassa olevat biisit, jotka romaanissa kuullaan; ikävä kyllä romaanin fiktiivisten bändien (esim. Marsin Kuolleet Keisarit) fiktiivisiä biisejä ei soittolistalta löydy.,

Kuurupiilon anatomian soittolista Youtubessa

Kuurupiilon anatomian soittolista Tidalissa

Jätä kommentti