Kirjailija kirjoittaa, tutkija tutkii

On ilahduttavaa huomata omien teostensa päätyvän kirjallisuudenopiskelijoiden tutkimuskohteiksi ja jännittävää lukea heidän tutkielmiaan ja selvittää, millaisia kuvioita muut teoksistani löytävät. Minähän olen äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana koulutukseltani suomen kielen maisteri, kirjallisuus jäi sivuaineeksi, mutta IB-koulussa opettaessani äidinkieli oli käytännössä pelkkää kirjallisuusanalyysiä, joka on älyllisten lajien joukossa yksi suosikeistani.

Linkkejä tutkielmiin löytyy tämän sivuston tältä sivulta! Viimeisin taitaa olla Mira Muhosen tutkielma nimeltään ”Kengät kummajaisesta, kahdet kauheuksista” – groteski ja metafiktiivisyys syväläisten ja jumalan rakentumisessa Pasi Ilmari Jääskeläisen teoksessa Sielut kulkevat sateessa.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Kirjailija kirjoittaa, tutkija tutkii

  1. Missä junat kääntyvät. Sivukorvalla kuulin kirjallisuus arviota Taivaalta pudonneesta eläintarhasta. Yksi lause riitti. Lukiessani olen nauttinut oman kielen ilmaisuvoimasta joskus ihan orgasmiin asti, lainatakseni kirjailijan omaa skaalaa.
    Tuli vain silloin mieleeni kirjailijan valokuvaa katsellessa, oliko isä punatukkainen, vm-37.
    Vanhana viestimiehenä jään kohteliaasti linjalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s